Over ons

Dit foto- en ontmoetingsproject wordt uitgevoerd door tekstschrijver en fotograaf Naomi Heidinga, in samenwerking met fotograaf Dolly Pieterson.

Naomi Heidinga

Hallo, ik ben Naomi Heidinga, tekstschrijver en fotograaf. Na mijn propedeuse Journalistiek, heb ik Sociale Psychologie gestudeerd met als idee om achtergrondverhalen te gaan schrijven voor grote kranten. Ik kwam terecht bij lokale media, en verloor daar mijn hart aan het lokale nieuws. Gaandeweg ben ik gaan fotograferen.

Inmiddels werk ik als zzp-er voor verschillende opdrachtgevers, waaronder vakbladen, bedrijven en voor mijn eerste liefde, de lokale media. In Amstelveen heb ik een foto- en verhalenproject mogen maken over de Amstelveense heldinnen, acht sterke Amstelveense vrouwen. Een eer om te mogen doen. Met hetzelfde genoegen werk ik met Dolly aan dit project als projectleider.

www.naomiheidinga.nl

Dolly Pieterson

Mijn naam is Dolly Pieterson, geboren en getogen in Amsterdam en sinds 25 jaar woonachtig in de Kwakel.

Ik ben een professionele fotograaf en kunstenaar. Gespecialiseerd in profielfoto’s, personal branding en portretfotografie. Tevens exposeer ik regelmatig met fine-art kunst.

Ik heb gestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunst. En ik ben 13 jaar lang kunstdocent geweest op onder andere Wellantcollege de Groenstrook.

Mijn liefde voor fotografie begon toen ik op 5-jarige leeftijd mijn eerste camera kreeg, een Rollei B35. Mijn vader was mijn grote voorbeeld. Van hem leerde ik de kneepjes van het vak, zowel achter de camera als in de doka. Momenteel werk ik met Nikon D750 en heb ik de doka ingeruild voor Photoshop.

https://www.instagram.com/dolfinafineart/