Categorieën
Uncategorized

Derde editie ‘Over de Streep’ in De Kwakel

DE KWAKEL Wie heeft zich wel eens eenzaam gevoeld? Wie heeft zijn of haar leven in de laatste vijf jaar omgegooid? En wie kan het nummer van Joost Klein, het nummer voor het Songfestival, nu al niet meer aanhoren? Een greep uit de vragen die de deelnemers van Over de Streep op zaterdag 23 maart voor hun kiezen kregen. De bijeenkomst in Dorpshuis De Quakel werd geleid door wethouder José de Robles in het kader Dit Zijn Wij Uithoorn!

Het was de derde editie van Over de Streep, die door de gemeente georganiseerd werd. Voor het eerst werd De Kwakel aangedaan. Over de Streep is één van de activiteiten die binnen gemeente Uithoorn wordt georganiseerd met als doel om de sociale cohesie in het dorp te vergroten. “Onbekend maakt onbemind,” aldus wethouder De Robles. “Door elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan, ontstaat meer verbinding en begrip voor andermans standpunten. Dat is ook de reden dat we Over de Streep organiseren. Je komt er hierbij achter dat je veel meer met de ander gemeen hebt dan je wellicht op voorhand zou denken.”

De wethouder kijkt terug op een geslaagd evenement. “De belangstelling viel een beetje tegen, maar we hadden een leuke groep deelnemers. Het is telkens weer bijzonder om mee te maken dat mensen open en eerlijk durven te zijn, ook over persoonlijke en verdrietige zaken. Dat men zich veilig genoeg voelt in een groep vol vreemden om persoonlijke verhalen te delen. Naast kwetsbaarheid en verdriet was er ook volop ruimte om te lachen. Het was een goede mix tussen persoonlijke vragen en vragen over luchtige onderwerpen.” Eén van de vragen ging over het dichterbij elkaar brengen van Uithoornaars en Kwakelaars. “Heb je hier ideeën over? We horen het graag via ditzijnwijuithoorn@gmail.com,” aldus projectleider Naomi Heidinga. Na afloop kon er worden nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Dit Zijn Wij Uithoorn! organiseert diverse kleinschalige activiteiten om de onderlinge verbondenheid te vergroten. Van één op één ontmoetingen op bijzondere locaties tot de Buurtendag op 28 september. Meedoen? Meld je aan via ditzijnwijuithoorn@gmail.com.