Natascha Heijboer-Reijgers (51 jaar) woont sinds 2007 met haar gezin in Uithoorn. Daarvoor woonden ze in Amersfoort. Ze verhuisden naar Uithoorn voor hun werk. Het dorpse van Uithoorn bevalt goed. “Mensen groeten elkaar hier op straat, en bij de bakker, slager en in de supermarkt kennen ze je. Daarnaast heeft onze dochter hier in alle rust en ruimte kunnen opgroeien.”

Natascha is geboren in Bilthoven, als dochter van een Nederlandse moeder en een Javaanse vader. “Ik heb er tot 1992 gewoond.” Samen met Ronald heeft ze een 21-jarige dochter. “Ik ben enorm trots op haar. Voor jongeren is de coronatijd niet makkelijk. Vorig jaar heeft ze haar propedeuse gehaald, met voornamelijk thuisonderwijs.” Natascha werkt voor een softwarebedrijf in Breukelen. Daarnaast is ze vrijwilliger bij de Voedselbank. “Ik was al een tijd op zoek naar vrijwilligerswerk. Het meeste vrijwilligerswerk is echter niet te combineren met een fulltime baan. Tot ik de functie bij de Voedselbank tegenkwam. Ik voer intakegesprekken met mensen. Dat is een keer in de vier tot zes weken, op een donderdagavond. Het sociale aspect van het vrijwilligerswerk bevalt me goed, het is een mooie aanvulling op mijn werk. De mensen met wie ik gesprekken voer, hebben soms tegenslag gehad, of verkeerde keuzes gemaakt. Schrijnend vind ik de verhalen van mensen die in hun land van herkomst een studie hebben afgerond en hier niet aan een baan kunnen komen. Het diploma wat ze daar hebben gehaald, wordt hier niet erkend. Ook al zijn ze afgestudeerd als dokter, en zijn er binnen de zorg grote tekorten. Daar zou een oplossing voor moeten worden gevonden. Bijvoorbeeld door mensen on the job op te leiden. Ik geloof dat je met hard werken en door de juiste keuzes te maken, je een groot deel van je leven kunt uitstippelen. Al komt er natuurlijk ook geluk bij kijken.”

‘Ik ben best streng, maar ook direct en oprecht.’

Ze prijst zich gelukkig met hun leven. “We hebben het leuk, gezellig en goed met elkaar, hebben allebei een fulltime baan, onze dochter studeert en werkt bij een kinderdagverblijf in Amstelveen.”

Ze omschrijft zichzelf als hard van buiten en zacht van binnen. “Ik ben best streng, ook voor onze dochter. Ik ben direct en oprecht. Ik hoop dat mensen dat ook tegen mij zijn. Achter iemands rug praten, daar kan ik niet goed tegen. Daarnaast ben ik energiek, sportief en vind ik het fijn om actief te zijn. Ik zit veel tijdens mijn werk, daarom vind ik het heerlijk om tijdens het sporten mijn hoofd leeg te maken. We wandelen veel, bijvoorbeeld op het strand. En daarnaast hebben we een hechte vriendengroep.”

Natascha doet mee aan het project omdat ze het leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen. “Het lijkt me leuk om iemand te ontmoeten met een heel andere achtergrond dan ik. Bijvoorbeeld iemand die het niet zo makkelijk heeft. Wellicht kan ik diegene wat adviezen geven, of krijg ik door de ander heel andere inzichten.”